Turism medical

Conceptul de turism medical stomatologic nu este unul nou. Romania este una dintre cele mai vizate tari in ceea ce priveste turismul dentar, pe acest segment medical - stomatologie, unele clinici fiind dotate cu tehnologie de ultima ora, iar tarifele fiind mult mai mici fata de tarile din Vestul Europei si SUA.

De exemplu, in Romania sunt preturi de doua sau chiar trei ori mai mici fata de regiunea vest-europeana, tratamentele fiind la aceleasi standarde de calitate cu cele din clinicile din SUA sau Europa de Vest. De asemenea, perioada pe care pacientul trebuie sa o aloce pentru astfel de interventii este mult mai scurta.

Romania a devenit inca din anii 90 o piata atractiva. Tot mai multi cetateni straini isi petrec o saptamana sau doua in tara noastra doar pentru a-si pune la punct dantura, reusind sa economiseasca in acest fel cateva mii de euro.

Turismul dentar ofera valori reale precum si confort pentru multi pacienti ai clinicilor dentare deoarece ei pot economisi timp trimitand in avans radiografiile si istoricul medical. Multi opteaza pentru aceste vacante pentru a economisi financiar, dar bunii planificatorii pot chiar sa se bucure de aceste calatorii combinand tratamente dentare majore la un pret real cu un itinerariu incitant, facand astfel aceste tratamente mult mai agreabile.
Turismul dentar devine pe zi ce trece un fenomen tot mai raspandit. Unul din factorii esentiali care conduc si cresc popularitatea acestei industrii este costul din ce in ce mai mare aferent tratamentelor dentare, dublat de perioada lunga de asteptare si durata lui de desfasurare.